Radovi u župnoj crkvi – podno grijanje i novi mramor – započet će nakon svetkovine Uskrsa. Projekt planiramo završiti do patrona župe sv. Ante odnosno 13. lipnja 2023. Riječ je o zahtjevnom poduhvatu i o značajnim ulaganjima. Mons. Franjo Komarica, banjalučki biskup, izdao je potrebne dozvole za realizaciju projekta. Stručni nadzor bit će povjeren inženjerima gosp. Zdenku Konti i gosp. Peri Penavi.

Plan radova obuhvaća slijedeće:

Radovi: Podizanje postojećeg poda, ugradnja podnog grijanja i novog mramora.

Financiranje: Prilozi župljana, donatorska večer, dobročinitelji.

Ciljevi: Smanjenje troškova grijanja i uređenja interijera crkve.

Investicija: Cca 70, 000. 00 €

Najavljeni radovi u župnoj crkvi sv. Ante u Čukliću započeli su 14. travnja 2023. u 10:14 sati. Probno ispitivanje poda u crkvi je pokazalo da ne postoji armirano-betonska ploča, već samo suhi beton, estrih i kamene ploče u formi mozaika. Nova ploča od armirana betona dodatno će povisiti cijenu investicije. Prednost zatečena stanja je u tome što će se visina poda, po okončanju svih radova, dovesti u prijašnji nivo crkve. Izvođač pripremnih radova je firma Dalibora Krstanovića iz Livna. 

Misna slavlja održavat će se do okončanja radova u filijalnoj crkvi u Prologu ili u dvorištu župne crkve ovisno o vremenskim prilikama. Župa Čuklić organizira Donatorsku večer 1o. 4. 2023. u svrhu jednostavnije realizacije financijskog plana. Donatorska večer je, također, prigoda za susret naših župljana u župi i dijaspori. Unaprijed zahvaljujemo svakom dobročinitelju. Svatko tko nam želi pomoći, svoj prilog može uplatiti na naš župni račun.

Župna crkva sv. Ante Padovanskog u Čukliću odlikuje se izvanrednim umjetničkim rješenjima g. Vlatka Blažanovića: vitraji, Križni put i kip sv. Ante u mozaiku. Prostor svetišta urađen je osobito skladno prema nacrtu arhitekta g. Stanislava Kalea. Naš je cilj da čuklićka crkva po svojoj funkcionalnosti i estetici postane jednom od ljepših crkava u livanjskom kraju po završetku radova.

Bankovni podaci:

Devizni račun
INTESA SANPAOLO BANKA dd BiH
SWIFT CODE: UPBKBA22
IBAN: BA 391 549 212 001 617 984

Za uplate iz BiH
Addiko Bank
Župa sv. Ante Padovanskog Čuklić
Broj računa: 306 000 299 769 77 67